Že s filmem roste chuť, dokazuje projekt Culinary Cinema, unikátní spojení filmové projekce s exkluzivní večeří. Tento mimořádný zážitek uvedl již podruhé Mezinárodní filmový festival Praha  Febiofest ve spolupráci s festivalem Berlinale. 

Návštěvníci během jednoho večera zhlédli film a následně se přesunuli do přilehlé restaurace, kde ochutnali menu inspirované konkrétním snímkem, a to v podání špičkových šéfkuchařů.

První dvě filmové večeře připravil pro návštěvníky Jiří Král, šéfkuchař pražské restaurace Aureole a držitel ocenění Michelin Bib Gourmand. Jeho Menu Michelin Nouvelle Cuisine doplnilo dokument Ryba, kuře, krab a Menu Asia doprovodilo historický milostný příběh Kuchyň samurajů.

Třetí večer se podávalo Menu Italy sestavené německým šéfkuchařem Alexanderem Koppem, držitelem michelinské hvězdy, již získal pro restauraci SKYKITCHEN v hotelu Andel’s v Berlíně. Jeho večeře doprovodila americkou komedii Trattoria.

Febiofest, který se koná již po třiadvacáté, trvá do 25. března. Kromě filmových projekcí se mohou návštěvníci zúčastnit i hudebního festivalu Febiofest Music Fest, který se odehrává v prostorách kina CineStar Anděl na pražském Smíchově, kam je celý festival situován.