Příprava pho zabere poměrně dost času.
Foto: HN – Libor Fojtík
Když si budete ve Vietnamu objednávat jejich tradiční pokrm, dejte pozor na správnou výslovnost, aby vám nepřivedli prostitutku. Příprava pho zabere poměrně dost času, vaří se 10-12 hodin. Nezbytnou složkou jsou ploché rýžové nudle a čerstvé bylinky.

Bezesporu jedna z největších ikon vietnamské kuchyně se v posledních letech stala velmi oblíbeným jídlem také v Česku, kde ji nabízí řada asijských restaurací.

Pho pochází z provincie Nam Dinh, odtud se rozšířilo do blízké Hanoje a do celého severního Vietnamu. Původně se prodávalo přímo na ulici. Babičky nosily na rameni dva košíky, v jednom měly silný vývar a v druhém misky, nudle a další ingredience do tohoto žádaného pokrmu. Kdokoliv měl hlad nebo chuť, mohl si je zavolat a ony mu jídlo připravily hned na místě. Sedělo se na malých židličkách a k této "polévce" nebylo třeba lžíce, jelikož se srkala rovnou z misky.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.