Největší gastronomická základna na pražském Starém Městě poslouží od snídaní po večeře.
Foto: Food Story
Největší gastronomická základna na Starém Městě poslouží od snídaní až po večeře. Variabilní prostor s plochou 500 metrů čtverečních je totiž napěchován stovkami nejrůznějších lahůdek. Podnik navštívil v rámci rubriky Byznys menu týdeník Ekonom.
Z nabídky

Tatarský biftek „Beer point“ s chlebovými tousty   199 korun

Grilovaný steak z krkovice s modrým sýrem a pivní omáčkou 169 korun

Filírovaný hovězí pupek na opečeném kváskovém chlebu s grilovanou cibulí     269 korun

Tip

Vegetariáni ocení Beemster burger připravený z grilovaného holandského sýru a doplněný baby špenátem.

Kosmopolitní gastronomie. Tak by bylo možné stručně charakterizovat poslání působivého Food Story v Dlouhé ulici. Nabídka podniku, který nemá v centru města obdoby, je neskutečně pestrá a široká, neboť je zde propojen koncept několika bister a prodejen s degustační "pivní" restaurací Pípa Beer Story, přičemž platí, že nikde nejsou žádné bariéry, takže si zde můžete koupit víno, které vám rádi otevřou, a k tomu si nechat dle vlastního výběru nakrájet skvělý sýr či salám – boduje lehce pikantní jelení klobása či lahodná a chuťově křehká sušená šunka San Daniele.

Avokádový salát s krevetami

Ale pojďme si celý podnik představit po pořádku. Už od osmi hodin zde hosté mohou pořídit zajímavé snídaně, a to na sladký i slaný způsob, doprovázené pečivem z řemeslné pekárny Krusta. Přes oběd využijí především špičkového salátového baru, který nabízí kolem dvaceti druhů originálních salátů, byť u konzervativních Čechů stále frčí hlavně Caesar (my naopak doporučujeme svěží salát z avokáda a pečených krevet). K malému obědu poslouží také čerstvě připravené sendviče (či slaný zeleninový muffin), naopak v otevřené kuchyni se připravuje zhruba deset standardních jídel, která jsou k dispozici až do večera.

Lahůdky na prkně

Mezi místní favority patří především oblíbená paella, za zkoušku stojí také dobře namíchaný tatarák, podávaný místo obligátních topinek s na suchu připravenými chlebovými tousty. Jedničkou v nabídce Food Story je pak "královský" hovězí burger se slaninou, vejcem a domácími hranolky. Pokud si hosté nechtějí dávat klasickou večeři, ale jen něco k výbornému pivu z malých pivovarů, zajímavou volbou je bezesporu bavorské „prkno“ s jitrnicí, jelitem, paštikou, uzeným bůčkem a salámem z divočáka. V nabídce jsou také vyhlášené uzeniny od Dolejšů či výběr vyzrálých sýrů.

Připravte si jednoduchý salát z cukety a krevet jako z restaurace Food Story:

Příprava jednoduchého cuketového salátu s krevetami

Království pivních speciálů

Velkou devízou spodní restaurace Pípa Beer Story s devadesáti místy k sezení je široká nabídka lahvových i točených piv, která v prvním případě čítá zhruba 160 pivních speciálů, zatímco na čepu je osm piv, která se průběžně mění, snad jen s výjimkou famózního irského stoutu O’Hara’s, kterému znalci dávají přednost před známějším Guinnessem.

Při naší návštěvě nás potěšil také pšeničný německý speciál či povedená IPA (India Pale Ale). Místní pivotéku má na starosti erudovaný pivní odborník a milovník německých a belgických piv Robert Demeter, který do budoucna připravuje řízené ochutnávky piv z portfolia nejzajímavějších tuzemských i zahraničních pivovarů. Navíc Pípa Beer Story připravuje také vlastní pivo.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.