Americký kulinářský expert Kenji López-Alt
Foto: Peter Tanenbaum
Autor bestselleru, v němž přináší do starých kuchařských receptů tvrdou vědu, vypráví, jak provedl stovky badatelských pokusů při hledání nejlepšího těsta na koláč. A přitom mimo jiné objevil, že je k tomu potřeba vodka.

The Food Lab je... prostě kuchařka. Kniha kulinářských rad a receptů Kenjiho Lópeze-Alta. Ale taky je to populárně-vědecká publikace s tabulkami, grafy, matematickými rovnicemi a spoustou fascinujících a přitom praktických informací ze všech možných oborů bádání − od geografie, historie, ekonomie a umění přes biologii, chemii, fyziku až po potravinářství. Jestli existuje nějaká kniha, která by ve vědci − pohrdajícím všemi těmi nízkými věcmi mezi lednicí a plotnou − probudila touhu začít vařit a která by v přízemně praktickém kuchtíkovi roznítila zájem o vědu, pak je to tahle.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 95 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • Pravidelné speciály v digitální podobě
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nevybrali jste si? Přejděte na všechny nabídky předplatného HN.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.