Chowder – krémová rybí polévka s krevetami
Foto: Unilever
Chowder je pojem. Silná rozehřívací polévka, hutná a sytá, ideální pro chladné zimní dny. Podobně jako bujabéza či halászlé má řadu podob a modifikací. Ale ať už je z ryb, škeblí, či mořských plodů, jisté je, že povzbudí tělo i náladu.

Těžko říct, kde se vzala, respektive zda pochází z Anglie, či Irska. Faktem je, že nejvíc a nejčastěji si dnes chowder dopřávají v severovýchodní Americe, zejména v původních britských koloniích v Nové Anglii. A pak v Kanadě.

Fúze za studena par excellence: Vitello tonnato je hvězdou italské kuchyně - čtěte ZDE

HN

Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.