Infografika
Miroslav Oliva nevaří středomořskou kuchyni, nýbrž sází na tradiční česká jídla. Jeho minipivovar nabízí lákavý výběr domácích piv, která jsou však silnější, než se zdá. Restaurace uspokojí i náročnější chuťové buňky - brynzovou pomazánkou, pečeným ocáskem nebo flambovaným ananasem.

Když se někdo jmenuje Oliva, svádí to k tomu, že jeho podnik bude středomořského typu. Miroslav Oliva si v létě otevřel restauraci s minipivovarem a solidní českou kuchyní. Jen pár desítek metrů od supermoderního laserového centra v Dolních Břežanech, ve zrekonstruované bývalé konírně. V nepříliš známé obci kousek od Prahy se prý pivo vařilo už v 16. století. Dnes se Olivův hostinec veze na vlně obliby malých pivovarů. Ale "veze" asi není řečeno úplně správně. Podnik si pozornost milovníků piva i jídla opravdu zaslouží.