Vůní i na první ochutnání je opojné, barvu má temnou, borůvkovou. Aroma stejně temné, až dekadentní. Chuť je sametová, se záblesky jemně živého taninu.
Foto: archiv
Pulia je napůl italské lahůdkářství, napůl restaurace. Tento londýnský podnik nabízí kuchyni z podpatku Apeninského poloostrova. Specialitou je burrata, přezdívaný sýrem "italských bohů".

Dát si těžké červené víno v časném odpoledni? Jak dekadentní! Ale v adventním čase je vše povoleno (no dobře, skoro vše), a tak ani nemám pocit, že hřeším, když číšník přináší k našemu stolu půllitrovou buclatou lahev.

Venku je pošmourno a prší, prostě advent v Londýně. Pulia nedaleko Borough Marketu patří mezi ty podniky, které jdou dnes do módy. Napůl italské lahůdkářství a pekařství, napůl restaurace. Zaměřuje se na kuchyni z Apulie, tedy z toho "podpatku boty" Apeninského poloostrova. Peče se tu vyhlášený chleba, v nabídce jsou samozřejmě těstoviny a spousta zeleniny. Čerstvé i naložené do olivového oleje či octa. No a pak burrata, k níž nám doporučili konkrétní víno.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.