Styl vaření v pražské restauraci Kalina nazývají Novou pražskou kuchyní.
Foto: Restaurant Kalina
Svůj styl vaření šéfkuchař Miroslav Kalina nazývá novou pražskou kuchyní. Zkušený šéfkuchař preferuje jednoduchost a práci s původními recepty, přičemž největší důraz klade vždy na hlavní surovinu. Specialitou podniku je smažený brzlík.
Ekonom přes SMS

Pošlete do úterý 22:00 SMS ve tvaru: EKONOM JMENO PRIJMENI ULICE CP OBEC PSC na číslo 90211 a časopis Ekonom vám doručíme až domů. Více zde.

Cena SMS služby včetně doručení výtisku je 49 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje ATS Praha.

Z nabídky:

Do křupava pečený telecí brzlík se žloutkovou kroketou, pěnou z pečených jablek a podzimním lanýžem   795 korun

Alpský siven, podzimní zelenina, křepelčí vejce a consommé z uzených ryb  590 korun

Tip

Krásný večer příjemně uzavře koule hořké čokolády Valrhona, která je flambovaná francouzským bylinným likérem Chartreuse.

Restaurace Kalina je jedna z prvních pražských restaurací, která se nebála postavit svůj název na jméně zkušeného šéfkuchaře Miroslava Kaliny, jenž se v letošním roce mediálně proslavil jako porotce úspěšné televizní soutěže MasterChef.

Styl a elegance

Další výraznou osobností podniku v Dlouhé ulici, která se pomalu mění v hlavní gastronomickou tepnu Starého Města, je přední český sommeliér Vít Hepnar, díky němuž mohou hosté harmonicky párovat vybraná jídla s výbornými víny. V jednoduchém interiéru vynikne kvalitní porcelán a sklo světových značek, jako je například Rosenthal, které umocní jedinečnost gastronomického zážitku.

Nebojte se brzlíku

Kalina rád pracuje s vnitřnostmi a signature jídlem podniku je už od jeho otevření v roce 2012 smažený telecí brzlík, který sice patří mezi nejlahodnější suroviny, ale mnoho tuzemských hostů se ho stále bojí. Jemná chuť lahodných vnitřností se v Kalinově podání krásně snoubí s pěnou z pečených jablek a výraznou chutí podzimních lanýžů, které na talíři doprovází ještě žloutková kroketa.

Telecí brzlík je stálicí menu, mění se však suroviny, s nimiž ho šéfkuchař podává. Druhou stálicí, za kterou se hosté vracejí, je precizně připravený vídeňský řízek. Z předkrmů můžeme doporučit šneky po Burgundsku či skvělý zauzený telecí tatarák, v posledních měsících roku opět dochucený čerstvě nastrouhanými lanýži.

Divočák na víně

Součástí menu jsou také špičkové ryby, které se mění podle aktuální nabídky. Kalina je většinou prezentuje v jednoduchém stylu, třeba jen s křepelčím vejcem a hustou rybí omáčkou, která doprovází křehké a šťavnaté maso sivena.

Milovníky výraznějších chutí naopak osloví steak, připravený z prémiového amerického hovězího či na jablkách a švestkovém víně pečená krkovice z divokého prasete. Obědové menu se mění každý den podle dostupných surovin.

Večerní menu se mění zhruba po dvou měsících, přičemž některé speciality v nabídce zůstávají, ale mění se jejich aranžmá. Restaurace Kalina má otevřeno přes poledne od 12 do 15 hodin a pak večer od šesti hodin do půlnoci.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.