Na povrchu lehce křupnou, uvnitř jsou vlhké, nadýchané a vláčné. Ale kde se vlastně vzaly? Některé zdroje je posílají do Německa či Nizozemska, jiné do Anglie, kde jsou známé také jako sušenky black & white. Nicméně o jejich masovou popularitu se postarala hlavně Amerika. Dnes už frčí napříč světem a v různých příchutích, zejména jako vánoční cukroví, které se navíc nemusí rozležet. Někdo přidává skořici, jiný zázvor, variant je mnoho. Klasikou je ovšem čokoláda.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se