Malá pekárna a cukrárna v Myslíkově ulici sice existuje jen pár měsíců, ale výrobky, které nabízí, znají fajnšmekři z farmářských trhů.
Ručně vyráběné pečivo podle francouzských receptur patří k jednomu z nejdražších v Praze.
V nabídce jsou bagety, croissanty, chleby, sladké koláče i slané quiche. Nově i legendární cukrovinka éclairs.
Pekařství a cukrářství La Petit France Boulangerie má českého majitele, české zaměstnance a používá i české suroviny. Od typických pekáren ve Francii byste ji však rozpoznali jen těžko. A to se týká i ceny. Pekárna se netají tím, že patří k nejdražším v Praze. Vyšší cenu svých výrobků obhajuje tím, že na rozdíl od konkurence dělá všechno ručně a žádné pečivo nerozmrazuje.
La Petit France Boulangerie funguje v Myslíkově ulici teprve od letošního února, i když pekárnu ve francouzském stylu založil Jan Ivanco se svým společníkem Filipem Nyklíčkem už v roce 2011. „Dlouho jsme hledali prostory, které by odpovídaly našim představám. Chtěli jsme obchod s menším posezením a velkými okny, jako mají ve Francii,“ ukazuje majitel prodejnu zvenku. A opravdu. Velká okna obložená dřevem natřeným na hráškově zelenou prozrazují, co se skrývá uvnitř. Čerstvé pečivo, dorty a skromné posezení u kávy.
HN
Ještě na vás čeká
90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.
Zadejte prosím platný e-mail.Tento e-mail je již použit. Zadejte jiný nebo se přihlaste
Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.
Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.
Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.
Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:
Platba kartou
Rychlá online platba
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.