Cider u nás nemá dlouholetou tradici.
Foto: Jak Faukner
Cyril Holub a Ondřej Frunc chtěli konkurovat komerčním pivovarům a vnést do hry něco jiného - jablko. Amatérsky začali vyrábět cider a limonády. Dnes vlastní značku F. H. Prager a jejich produkce ročně roste o sto procent.

Češi mošt milují. K podzimu sladko-trpký nápoj neodmyslitelně patří a tradice moštování se přenáší z generace na generaci. O to překvapivější je, že Češi se svojí zálibou v alkoholu nejsou zvyklí mošt kvasit a vyrábět z něj cider.

Cider patří do kategorie nízkoalkoholických nápojů, podobně jako víno nebo pivo. Obsah alkoholu se pohybuje od 0,5 do 8,2 procenta. Dlouholetou tradici má v Anglii a Francii, ale v Česku se i přes hojné pěstování jablek kupodivu moc nevyskytuje.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.