Stejně jako v legendě o původu tatarského bifteku, byli to pravděpodobně vojáci, kteří přišli s touhle rychlou a efektivní přípravou masa. Malé a často i méně kvalitní a tužší kusy napíchali na meče, mezi ně hlavičky cibule, kousky zeleniny, co bylo zrovna při ruce, a šup s tím nad oheň.

Maso se rychle propeklo, chutě se krásně propojily, kouř jídlo provoněl. A ražniči, šašlik, souvlaki, prostě pokrm připravený na tyčce, byl na světě.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se