Roman Uhlíř
Foto: HN – Libor Fojtík
První koktejl zkusil barman Roman Uhlíř namíchat v patnácti a vůbec mu nechutnal. S Janem Saudkem míchal drinky, z Erika Lörincze udělal nejlepšího barmana světa. Teď chce z nejvyššího patra pražského hotelu Hilton spustit novou koktejlovou vlnu.

Číst ho nikdy moc nebavilo. O to paradoxnější je skutečnost, že jeho kariéru odstartovala právě kniha. Podle receptu z lexikonu koktejlů od Ivana Crhy Dědeček na scestí a 300 dalších míchaných nápojů připravil Roman Uhlíř v patnácti letech svůj první drink.

Dnes, o třicet let později, je Uhlíř považován za jednoho z nejlepších a nejzkušenějších barmanů České republiky. "Odjakživa jsem se snažil mířit vysoko," říká v rozhovoru. A to se mu letos podařilo jak v přeneseném slova smyslu, tak i doslovně. Nedávno byl zvolen viceprezidentem České barmanské asociace a s Cloud 9 vede jeden z nejvýše položených barů v Praze. Přitom mu alkohol původně vůbec nechutnal.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.