Marek Dyntera (vlevo) a Matěj Zavoral stojí za oříškovými másly značky Šufánek.
Foto: Hana Pauchová
30. 6. 2015 12:17
Sdílet
V Česku přibývá mladých podnikatelů, kteří se rozhodli bojovat s nekvalitními potravinami.
S vařením začali ve vlastních kuchyních, jejich výrobky si díky food festivalům, piknikům a sociálním sítím oblíbily tisíce lidí.
Svými příběhy dokazují, že s poctivými potravinami se dá obstát i bez náklonnosti supermarketů.
Marek Dyntera a Matěj Zavoral stojí za oříškovými másly značky Šufánek. Už skoro rok vyrábí ve své olomoucké dílně kokosová, mandlová a arašídová másla. Netradiční specialitu si majitelé firmy zamilovali při cestách po Kanadě.
„S Matějem jsme se seznámili krátce před tím, než jsme s přítelkyní odletěli za oceán,“ vzpomíná jeden ze zakladatelů firmy Marek Dyntera.
Dvojice z východních Čech byla v kontaktu po celé dva roky, které v Kanadě strávili cestováním a prací. Po návratu jim chyběla kanadská arašídová másla, která chutí předčila másla tohoto typu z českých supermarketů.
„Viděl jsem díru na českém trhu a rozhodl se investovat našetřené peníze z Kanady do stroje na másla ze Spojených států,“ vysvětluje podnikatel, který svým nápadem nadchl milovníka vaření a v té době i majitele hospody Matěje Zavorala.
HN
Ještě na vás čeká
70
% článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.
Zadejte prosím platný e-mail.Tento e-mail je již použit. Zadejte jiný nebo se přihlaste
Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.
Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.
Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.
Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:
Platba kartou
Rychlá online platba
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.