Tereza Fabiánová
Foto: Archiv T. Fabiánové
V Česku přibývá mladých podnikatelů, kteří se rozhodli bojovat s nekvalitními potravinami. S vařením začali ve vlastních kuchyních, jejich výrobky si díky food festivalům, piknikům a sociálním sítím oblíbily tisíce lidí. Svými příběhy dokazují, že s poctivými potravinami se dá obstát i bez náklonnosti supermarketů.

Terezu Fabiánovou to do kuchyně nikdy netáhlo. Jednou se ale rozhodla upéct dort na rodinnou oslavu a poté se uprostřed noci probudila s tím, že ví, čím se chce živit. Za pár dní zanechala vysoké školy a ve dvaceti letech se přihlásila na učňovský obor cukrář.

"Zní to neuvěřitelně, ale já to beru jako poslání shora. Ve škole jsem nebyla spokojená a věděla jsem, že chci péct dorty," vysvětluje cukrářka z obce Bradlec na Mladoboleslavsku a dodává, že zpočátku byli skeptičtí i její rodiče.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.