Záběry ze suterénu ukazují na značnou velkorysost těchto prostor i přes malou světlou výšku.
Foto: Michal Ureš
Z tovární haly vznikl multifunkční prostor, do něhož architekt promítl ambiciózní vizi propojení showroomu, zákaznického a kancelářského centra i bytového zázemí. Původní prvky nalézají nové využití. Co mělo začít drobnou úpravou recepce, skončilo komplexní přestavbou tovární haly v areálu Zbrojovky.

Ti dva se poznali při realizaci kadeřnického salonu v centru Brna. Architekt, jenž chtěl dovnitř umístit rozměrná a mimořádně těžká zrcadla, a dodavatel skla, který byl jako jediný schopen jeho požadavky splnit. Slovo dalo slovo a na svou spolupráci navázali. Z dodavatele se stal objednavatel architektovy nejambicióznější realizace.

Co mělo začít drobnou úpravou recepce, skončilo komplexní přestavbou tovární haly v areálu Zbrojovky, které věnoval architekt Zdeněk Fránek nejvíce prostoru v nedávno vydané ročence české architektury, jejímž byl kurátorem. Sám autor mnoha pozoruhodných staveb okamžitě rozpoznal mezi dvěma stovkami realizací, které mu čeští architekti zaslali k možnému publikování v ročence, že se zde potkává s něčím výjimečným.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.