Créme brulée bistra á Table!
Foto: Ondřej Formánek
Loni v září si rodilý Pařížan Jean-Charles Berger otevřel bistro v pražských Dejvicích. Ve francouzské rodinné restauraci à Table vládne elegantní jednoduchost. Hvězdami jídelního lístku jsou tu steaky, pokud tedy nepočítáme sezonní speciality jako ústřice.

Francouzskou "restauraci rodinného typu" si otevřel loni v září v jedné z tichých dejvických ulic rodilý Pařížan Jean-Charles Berger. Podnik sídlí v suterénu, ten však prosvětlují velká okna a dobrý vkus, s nímž je zařízený interiér.

Stěny jsou z obnažených cihel natřených na bílo, z klenutého stropu visí retrožárovky na dlouhých šňůrách, které oproti strohým cihlám působí jako tenké hravé čáry tužkou v průzračném vzduchu. Sousední salonek zase vyzdobil kresbami ilustrátor Jan Vajda.

Jako by nad vším vládla elegantní jednoduchost. I menu je malé a nemění se, byť jej pokaždé doplní pár denních specialit. Bistro à Table! se snaží dělat méně věcí lépe.

Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám i s komentáři, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.

 

Pro správnou funkčnost povolte javascript ve Vašem prohlížeči

 

null