"Babička mi recept napsala na kousek svačinového papírového pytlíku. Pamatovala jsem si, jak dortletky chutnají a vypadají, ale postup jsem neznala," říká Jaroslava Michalcová.
Foto: HN – Honza Mudra
Její sladkosti ochutnala Madeleine Albrightová a na zákusku pečeném podle rodinného tajného recepturu si pochutnává i generál Petr Pavel. Ještě nedávno přitom Jaroslava Michalcová z Roudnice nad Labem pracovala jako památkářka. Na vše se může ale pouze dívat. Nic z toho neochutná. Paradox. Cukrářka, která trpí cukrovkou.

Je to naprosto dokonalá sladká tečka po obědě. Sněhově bílá pusinka je z boku obalená v jemně namletých piškotech s kávou, zevnitř je slepená kávovým krémem a navrchu se ušlehané bílky stáčí jako šnek. Při skousnutí lehce křupne. Dortletka. Každý zákusek je jiný a každý prošel rukama zakladatelky a majitelky stejnojmenné cukrárny Dortletka v Roudnici nad Labem.

Víc než sto let starý rodinný recept Jaroslavy Michalcové díky cateringové dodávce na Pražský hrad ochutnala bývalá americká ministryně zahraničí Madeleine Albrightová a na zákusek s tajnou recepturou prý chodí také generál Petr Pavel.

HN

Ještě na vás čeká 95 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.