Biftek uzený na seně s jalovcovým krémem
Foto: archiv autorky
Praha pije víno a o tomto víkendu zvlášť: na stejnojmenném festivalu v Troji. Ten mezi hlavními hosty přivítá výrobce naturálních vín z Trentina a Alto Adige - oblastí, které s námi mají společnou část historie a s ní i mnoho chutí a receptů. Když se ocitnete vedle jezera Lago di Garda, může vás překvapit bramborová buchta ve stylu naší "bramborky".

Nejsevernější region Itálie v sevření Dolomit a Rétských Alp je místem, kde se mísí němčina a italština, ovšem na stole vám klidně přistanou domácí lívance, jak je znáte od moravské babičky, sladké knedlíky, povidlové koláče, klasický králík nebo vepřová pečeně se zelím. A dokonce i tradiční české buchty. Jižní Tyrolsko (Alto Adige) bývalo kdysi součástí habsburského mocnářství a dodnes se tu můžete setkat se stopami společné minulosti.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.