Restaurace Kašperk
Foto: Kašperk
V restauraci Hotelu Kašperk pracuje šéfkuchař Marcel Onder, který strávil patnáct let v zahraničí. Pod jeho vedením získal podnik kosmopolitní nádech. Mezi vyhledávaná jídla patří domácí burger a kachní talíř.
Z nabídky

Carpaccio z hovězí svíčkové s lanýžovým olejem a křenovou majonézou    135 korun

Uzený losos s celerovou remuládou, nakládanou salátovou okurkou a kapary    110 korun

Vegetariánský burger s pečenou dýní, houbou portobello, červenou řepou, paprikou a čedarem      195 korun

Tip

Od podzimu bude šéfkuchař, který je také vyučeným řezníkem, připravovat i vlastní stařené maso, které nebude sloužit jen pro potřeby restaurace, ale bude také na prodej.

Menu elegantní restaurace Hotelu Kašperk v Kašperských Horách zdobí řada mezinárodních jídel připravených z lokálních šumavských produktů. Ostřílený šéfkuchař s dlouholetými zahraničními zkušenostmi klade důraz na detail a kvalitu surovin.

Hlavní osobností restaurace Kašperk je její šéfkuchař Marcel Onder. Rodák z nedaleké Sušice se po patnácti letech strávených v zahraničí, převážně v předních britských a irských restauracích, a po absolvování prestižních kuchařských kurzů CIA (Culinary Institute of America) či kurzů orientální kuchyně v Bangkoku a Ho Či Minově Městě vrátil domů a výrazně osvěžil šumavskou gastronomickou scénu.

Kreativně připravené saláty

Především díky němu má restaurace Hotelu Kašperk sympatický kosmopolitní nádech a skladba pokrmů na novém menu potěší lehkým britským přesahem, což se projevuje třeba tím, že kuře na talíři doprovází salát coleslaw, v nabídce nechybí thajské curry, prémiové burgery či brownies.

Menu restaurace se mění zhruba po dvou měsících, každý den ovšem obohatí polední nabídku některá česká specialita. Dodavatelé jsou především místní, šéfkuchař spolupracuje s biofarmou Zelený či rybími sádkami ve Vacově.

Mezi předkrmy potěší svěží saláty, ať už je to kreativní salát s feta sýrem, červenou řepou a granátovým jablkem, či skvělý salát s pečenými artyčoky. Velmi zdařilá byla také focaccia s kozím sýrem a uzený losos servírovaný s chuťově výraznou celerovou remuládou, ale jedničkou mezi předkrmy je rozhodně křehké a šťavnaté hovězí carpaccio, lehce zakápnuté lanýžovým olejem a doplněné křenovou majonézou. 

Slávky na whisky

Nejoblíbenějším jídlem v nabídce je domácí burger z prémiového hovězího masa s čedarem, který se servíruje ve výborné domácí briošce. Nás ovšem více zaujala vegetariánská podoba burgeru, v níž maso nahradila zdařilá kombinace pečené dýně, houby portobello a červené řepy, což dohromady skvěle ladilo.

HN

Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.