Dušený vepřový pupek
Foto: Miloš Čermák
Dobré jídlo na Znojemsku najdete na obou stranách hranic. Kvalitou a bezchybným servisem tady vede restaurace šéfkuchaře Haralda Pollaka. Část personál této rakouské restaurace mluví česky.

Zlé jazyky tvrdí, že když chcete jít na Znojemsku do opravdu dobré restaurace, musíte do té dva kilometry od hranic. Na rakouské straně, ovšem. Není to pochopitelně úplná pravda, ve Znojmě a okolí je dnes slušných podniků celá řada. Přesto je kvalitou gastronomie a bezchybným servisem asi restaurace šéfkuchaře Haralda Pollaka v Unterretzbachu převyšuje.

A jelikož je opravdu tak blízko hranic, vyplatí se tam zajet. Nikoliv překvapivě mluví část personálu česky, takže vám ani nedojde, že jste v cizině, tedy než vám donesou účet. Ten bude v eurech a o poznání vyšší než doma "za čárou".

null

Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám i s komentáři, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.

Pro správnou funkčnost povolte javascript ve Vašem prohlížeči