Jahodová klasika Eton mess
Foto: Pavel Vítek
Jahody jsou dnes k dostání i na Vánoce, ale té pravé vůně a chuti dětství nabudou teprve, když přijde jejich čas. V prosinci, lednu, březnu... jsou ještě bledé, ale pak to udeří ze dne na den. Útok na oči, nos i ústa. Kdo by odolal.

Jahoda je zázrak. Bývala jím i v koktejlech, dortech či pohárech cukráren, bister a mléčných barů bez ohledu na režim. Její popularitu nezlomily ani gastronomicky těžké totalitní časy.

Se šlehačkou, jako želé, v bublanině nebo třeba s tvarohem. Ta chuť se prostě nedá zprotivit. Množná i proto, že je spojená s příchodem teplých dnů − až tehdy chutná jahoda tak skvěle. Provází léto, je plná slunce. Taková bombička dobré nálady. Nepotřebuje žádné velké rafinovanosti. Vystačí si sama o sobě. Ať už jde o knedlík, ledový šejk, žloutkový košíček, roládu, dort…  

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.