Kuřecí maso supreme s bazalkovou omáčkou a brambory
Foto: Miloš Čermák
V pražském Podskalí najdeme mnoho restaurací, jejichž vstupní dveře jako by byly branami do úplně jiných světů. Středomořská Oliva nabízí třeba výtečnou pórkovou polévku vichyssoise nebo vanilkovou zmrzlinu s olivovým olejem a mořskou solí. Kuřecí prso supreme je kvůli šťavnatosti doplněné kouskem křídla.

Podskalí bývala osada na pravém břehu Vltavy mezi dnešním Jiráskovým a železničním mostem, dnes tato tichá zóna nepatří k oficiálním pražským čtvrtím. Z jedné strany je orámovaná Tančícím domem, z druhé domkem bývalé celnice. Zvlášť část za Palackého mostem, blíž k Vyšehradu, vesměs tvořená budovami státních institucí či škol, ve zbytku pak rezidenční, působí i uprostřed pracovního dne ztraceně. Najdeme zde také mnoho restaurací, naprosto odlišných, jako by jejich vstupní dveře byly branami do úplně jiných světů. To přesně platí i o středomořské Olivě.null

Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám i s komentáři, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.
 
Pro správnou funkčnost povolte javascript ve Vašem prohlížeči