Pražský Zlíchov nepatří mezi nejvýstavnější čtvrti, minimálně jeden klenot ale skrývá. Srbskou restauraci Jelica s kouzelnou velkou zahradou, kterou byste na okraji Smíchova asi nečekali. Před dvěma lety ji tu otevřel Radoslav Vučičevič, po tatínkovi Srb, po mamince Čech, který se v Praze narodil. Hlavní motiv? Najíst se dobře a bez nervů. A vypadá to, že obojí se mu podařilo.
Jídlo
Restaurace Jelica v zastrčeném Zlíchově podává vyhlášenou srbskou pljeskavicu

Bělehradská pljeskavica
Foto: Zdeněk Bašus
Šéfkuchař restaurace Jelica kombinuje tradiční srbskou kuchyni s vitariánským jídlem.
Interiér zdobí vyšívané ubrusy, malované talíře nebo lampy vyrobené ze starých struhadel.
Představujeme kuchaře, kteří připravují jídla podle originálních, většinou neobvyklých receptur.
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.