Chřest s bolzánskou salsou a bavorskou šunkou
Foto: Pavel Vítek
O prvním chřestu už byla na těchto stránkách řeč, teď tahle křehká jarní zelenina kraluje naplno. Farmářským trhům, domácím jídelníčkům i speciálním sezonním menu restaurací: od fast foodů po luxusní podniky. V Evropě se chřest zabydlel nejdříve v Německu.

Bavorský region Franky je dobrému jídlu doslova zaslíben. Oblast je proslulá nejen svými klobáskami, nadýchaným pečivem, preclíky nebo pikantními bílými víny, ať už ryzlinky, či sylvány, ale také svými jahodami, a ještě před nimi právě bílým i zeleným chřestem.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.