Zvyk dávat spropitné má řadu příjemných aspektů. Například je to jeden z posledních momentů, kdy si člověk může dopřát trochu té hřejivé velkopanské velkorysosti jako za starých dob. Mít možnost rozhodnout o tom, jak vysokou částkou odmění personál, který mu právě nosil jídlo a doléval pití.
Fenomén
Dýška jsou jako aplaus v opeře. Sluší se ocenit pěveckou hvězdu i orchestr

Spropitné - Ilustrační foto.
Foto: HN – Lukáš Bíba
Nejštědřejšími dárci dýšek jsou Američané a Kanaďané, naopak nejméně prý platí Italové, Francouzi a Němci.
Proč se po roce 2000 stále udržuje pět století starý pozůstatek aristokratického zvyku dávat lidem, kteří vás obslouží, nějaké drobné na přilepšenou?
Co nás v restauraci přiměje navýšit si dobrovolně účet jistou přirážkou?
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.