Z nabídky

Burger styl. Hosté si mohou sestavit vlastní burger podle chuti, základní verze se 150 gramy masa stojí 95 korun.

Největší specialitou jsou steaky; za steak z argentinského vysokého roštěnce o váze 300 gramů zaplatí zákazník 479 korun.

Tip:

Jednou z místních specialit je tatarský biftek ochucený pomerančovou kůrou, oreganem a chilli.

El Barrio je rozkročené několika směry. Vedle jedinečných steaků z padesát dní vyzrálého masa nabízí pestrý výběr španělských tapas, od vynikajících salámů a sýrů až po marinované ryby a mořské plody servírované ve formě ceviche.

Velkou předností smíchovského steakhousu El Barria je nabídka rozmanitých gastronomických "služeb". Ve "sklepě" funguje klasická steaková restaurace, nově upravený horní prostor je rozdělen na prodejnu španělských lahůdek a moderní nekuřáckou restauraci, ve které se začíná již snídaňovou nabídkou.

Tajemství ceviche

V nabídce předkrmů dominuje fantastické sušené hovězí maso Cecina z oblasti Leon, potěší šunka z černých prasátek krmených žaludy, vynikající sýry i čerstvé pečivo z vlastní pekárny. A zapomenout nesmíme ani na skvělou pečenou papriku plněnou kozím sýrem.

Výhodou El Barria De Ángel je skutečnost, že sem člověk může přijít nejen na klasický oběd či večeři, ale také na lahev dobrého vína, ke které si nechá naservírovat "pouze" výběr špičkových španělských tapas. Mezi nimi kralují především ceviche, kousky syrových ryb či plodů moře, které jsou marinované v citronové, či spíše limetkové šťávě a ochucené kořením, kupříkladu koriandrem nebo chilli.

Za zkoušku stojí lahodné mušle sv. Jakuba se svěží, lehce navinulou chutí, výtečná je také chobotnice či tygří krevety. Svěží ceviche jsou oblíbené hlavně v zemích Latinské Ameriky (kam se rozšířily z Peru), v Česku zatím ještě nejsou příliš rozšířené, a doporučujeme je tudíž ochutnat.

Stařené maso z Galicie

Hlavní roli v El Barriu ovšem hraje maso, a to jak výběr argentinských steaků, tak především stařené maso z Galicie, které si hosté mohou prohlédnout ve speciálním proskleném boxu. Maso prochází padesát dnů dlouhým suchým zráním, díky čemuž má výraznou vůni i chuť. Navíc se připravuje na argentinském grilu, který dává steakům příjemný rustikální nádech.

Za zkoušku stojí také tradiční španělská specialita v podobě paelly, připravená buď s různými mořskými plody, kuřecím masem a salámem chorizo, nebo s králíkem a šneky.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se