Vytříbená kuchyně šéfkuchaře Pavla Sapíka, skvělá obsluha i nádherný výhled vynesly pražskou restauraci Terasa U Zlaté studně na vrchol žebříčku Maurerova výběru Grand Restaurant pro rok 2015. A není se čemu divit.

Mezi pražskými gurmety a turisty oblíbený podnik na Malé Straně se těší přízni hodnotitelů už pátou sezonu, kdy neopustil prestižní desítku ankety nejlepších českých restaurací a po dvou letech se opět vrací do jejího čela.

I většina ostatních podniků, které se dostaly do výběru Top 10, patří už dlouho mezi špičkové restaurace a v žebříčku si jen trochu prohodily pořadí. Výjimkou je Bio Farma Košík z nymburské obce Tuchom. Jediná typická venkovská restaurace se probojovala letos do první desítky poprvé, a to nejen kvůli pečenému jehněčímu, ale i neuvěřitelné pohodě.

"Pravidla výběru restaurací se nezměnila od roku 1997, kdy jsme začali asi jako první na naší scéně s vydáváním průvodce. Je to vždy výběr nejlepších a nejzajímavějších restaurací v naší zemi," říká v rozhovoru pro magazín Proč ne?! zakladatel průvodce Pavel Maurer.

Pořadí stovky restaurací z Česka i s hodnocením kvality jídla, obsluhy a interiéru najdete v magazínu Proč ne?!, který je 4. prosince součástí Hospodářských novin. My vám představujeme první desítku těch nejlepších z nejlepších.

Top 10 Maurerova výběru Grand Restaurant:

1. Terasa U Zlaté studně, Praha

2. Radisson Blu hotel, Alcron, Praha

3. Bio Farma Košík, Tuchom

4. Koishi fish & sushi, Brno

5. Le terroir, Praha

6. Bellevue, Praha

7. Mandarin Oriental hotel, Essensia, Praha

8. La Degustation Boheme Bourgeoise, Praha

9. Promenáda, Karlovy Vary

10. Chateau Mcely, Piano Nobile, Mcely

 

Zbývá vám ještě 0 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se