Privátní restaurace v působivém prostředí gotických sklepů se během 10 let propracovala do absolutní špičky pražské gastronomie. Le terroir potěší náročné hosty, kteří kladou důraz na kvalitní gastronomii, profesionální servis a špičkové víno.

Restaurant Le terroir vznikl již před 10 lety v magickém sklepení románsko-gotického domu U Staré míčovny, nedaleko kostela sv. Jiljí. Podnik proslavil šéfkuchař Jan Punčochář, který se během desetileté kariéry v Restaurantu Le terroir zařadil mezi nejuznávanější kuchaře v metropoli. Na konci letošního léta ovšem předal žezlo šéfkuchaře svému dlouholetému zástupci Pavlu Pavlíkovi a v podniku dále funguje jako výkonný šéfkuchař, který již nevaří, ale dohlíží na sestavování menu.

To je však velmi důležité, neboť menu se mění pravidelně v intervalu čtyř až šesti týdnů, v závislosti na nabídce sezonních surovin, jako jsou houby, chřest, višně, třešně či lanýže. Kuchyně není vázána nijak teritoriálně a inspiruje se napříč celou Evropou. Důležitým faktorem úspěchu je také skutečnost, že v Restaurantu Le terroir funguje již několik let stejný tým, což zaručuje vysoký standard kuchyně i servisu.

Samozřejmostí je profesionální vybavení, sklenice Riedel, porcelán Rosenthal či příbory Christoffle, které podtrhují kvalitu privátní restaurace. A přestože atmosféra Restaurantu Le terroir působí velmi elegantně, nepřekračuje hranici snobství.

Tip

Ochutnejte výrazný zrající sýr Maroilles z Pikardie, který se vyrábí již od 10. století a patří mezi nejslavnější francouzské sýry.

V restauraci se podávají kompletní menu: obědové tříchodové menu stojí 1190, za večerní menu čtyřchodové zaplatíte 1650 korun, za šestichodové pak 1890 korun. Pokud si objednáte menu s párováním vín, jeho cena bude 2920, respektive 3790 korun.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se