Kuchařský tým Gymnázia Zlín
Foto: archiv Makro
Jídlo na talířích ve školních jídelnách může být podobně chutné, zdravé a servírované jako v nejlepších restauracích. Porotu soutěže O nejlepší školní oběd o tom dokázala přesvědčit desítka finálových kuchařských týmů.

Rajčatová polévka s kousky rajčat a mozzarelou, přírodní vepřová panenka, bramborové pyré s mrkví a rozmarýnem, smetanové žampiony a jako dezert čokoládový krém. I takový oběd si mohou vychutnávat žáci Gymnázia Zlín – Lesní čtvrť, které zvítězilo v soutěži o nejlepší školní oběd pořádané občanským sdružením Společnost pro výživu.

Desítka nejlepších kuchařských týmů z jídelen středních, základních i mateřských škol měla v úterý v jedné z brněnských školních kuchyní uvařit tříchodové menu, které se vymyká běžným představám o jídlech podávaných ve školních stravovacích zařízeních.

UHO – neboli univerzální hnědá omáčka –, která ve velké části školních jídelen patří k často kritizované tradici, se tentokrát na talíř nedostala.

HN

Ještě na vás čeká 80 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.