Pouštní oblast Los Monegros ve španělské Aragonii
Foto: Shutterstock
Strýc jim kdysi říkal, že za starých časů chutnal chléb v jejich rodném kraji jinak. Aby si to ověřily, založily si sestry uprostřed španělské pouště rodinnou pekárnu. Ve vyprahlém kraji Los Monegros si samy pěstují pšenici, melou mouku i pečou.

Půda v aragonském Los Monegros, území nacházejícím se v severovýchodní části Španělska, je téměř stejně suchá jako poušť. V 60. letech dokonce tvořila kulisy westernovým filmům.

Nicméně pro dvě španělské sestry se toto území stalo místem, které je ideální pro zemědělství a podnikání v pekárenském průmyslu. Ana Marcenová, starší z obou sester, tvrdí, že nemá žádnou předchozí zkušenost v zemědělství.

"Studovala jsem řečtinu a latinu a pracovala jako zpěvačka v orchestru," říká. Její mladší sestra Laura dlouho pracovala jako číšnice a studovala strojírenství. Nápad podnikat vzešel z poznámky jejich strýce, že za dávných časů chutnal chléb v této oblasti jinak.

HN

Ještě na vás čeká 80 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.