Restaurace Salabka
Foto: Salabka
Pečlivě zrekonstruovaná historická usedlost uprostřed trojských vinic se stala sídlem gurmánské restaurace Salabka, která má ty nejvyšší ambice. A přestože byla otevřena před několika týdny, rychle se stala černým koněm v soutěži o objev letošní sezony.
Tip

Z pestré nabídky kreativně pojatých dezertů stojí za zkoušku především famózní pečené fíky s mandlemi a domácí vanilkovou zmrzlinou.

Z nabídky

Bramborové gnocchi se zeleným chřestem, artyčokovým velouté a letními lanýži   395 korun

Salát z pečených paprik a rajčat marinovaný v bílém balzamiku s ovčím tvarohem, šunkou Pata negra a s krutony s olivovou tapenádou    350 korun

Málokdo v pražské gastronomii může nabídnout tak ucelený a komplexní zážitek jako Salabka. Působivá restaurace s nádechem provensálské atmosféry nabízí velmi pestré a variabilní prostory, včetně vinného sklepa a místnosti s krbem.

Její součástí je prosluněná terasa a mezi vinicemi stojí navíc altánek s úžasným výhledem na Pražský hrad, kde se odehrávají nejrůznější akce, od degustací vín až po svatby.

A když k tomu připočteme vlastní víno, které si majitelé už několik let vyrábějí, a také speciální domácí pálenku, je téměř jisté, že odtud žádný host neodejde zklamaný. Zvláště když kuchyně a umění šéfkuchaře je tím největším trumfem.

Menu se mění čtyřikrát ročně a šéfkuchař Pavel Veltruský se při jeho přípravě inspiruje kuchyní jižní Francie. A protože klade velký důraz na špičkovou kvalitu surovin a čistý styl pokrmů, můžete se těšit na velkolepé kulinární zážitky.

Jeho kombinace autentických chutí, vůní a barev plných slunce vycházejí zejména z provensálských receptů, a byť jsou rafinované v mnoha detailech, v principu zachovávají středomořskou jednoduchost, jež nechává vyniknout chuti surovin.

Spanilá jízda začíná už při výběru lákavých předkrmů. Za zkoušku určitě stojí svěží a mimořádně lahodný salát ze studených pečených paprik, které jsou na talíři doprovázeny výtečným ovčím tvarohem, krutony s olivovou tapenádou a jemnou španělskou šunkou.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.