Miroslav Kalina se zařadil mezi ty české šéfkuchaře, kteří sbírají laciné body šikanováním smaženého sýru. V rozhovoru se zpravodajským serverem Aktuálně řekl, že smažák s hranolky a tatarkou by se měl zakázat, protože zabíjí lidi.

Pan Kalina by se měl více soustředit na pokrmy v podniku, kde vaří a kterému dal jméno. Pečeně z divočáka, kterou si tam před časem dal Gourmetguru, se ho sice zabít nepokusila, ale nedá se o ní říct ani to, že by ho potěšila. A příjemnému zažívání nepomohl ani fakt, že za lahev Les Goubert Gigondas, kterou ve vinotéce koupíte do 400 korun, si restaurace účtovala víc než dvouapůlnásobek.

Jídelnímu lístku by prospěla cenově dostupnější dobrá vína, aby si host nemusel brát kvůli pár lahodným douškům novomanželskou půjčku, mimo jiné i proto, že ne s každou dámou či dívkou, kterou Gourmetguru pozve na večeři, se chce oženit.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.