Jedinečným zážitkem jsou večeře v duchu slow food kuchyně, které doplňuje degustace vybraných vín z produkce šampaňského domu Moët & Chandon.
Grilovaná chobotnice podávaná na rizotu nero 360 korun
Pečený kozí sýr v řeckém těstě, marinovaný lilek 155 korun
Grilované tygří krevety s omáčkou z limetových listů 190 korun
V restauraci Zelená zahrada má mnoho hostů pocit, jako by se tu zastavil čas. Unikátní zenové prostory ozdobené řadou poutavých artefaktů, ať už je to socha Buddhy, nebo akvárium s živými humry, které si samozřejmě můžete objednat k obědu či večeři, vyzařují zvláštní pozitivní náboj a hned od počátku hosty velmi příjemně naladí.
A pak už se mohou plně soustředit na kulinářské kreace šéfkuchaře Ladislava Laciny, který sbíral dlouhá léta zkušenosti u Marka Raditsche v Kampa Parku, což je na jeho práci znát.
Mušle a chobotnice
Většina jídel je inspirována italskou či středomořskou kuchyní, ale nechybí ani speciality ovlivněné kuchyní thajskou, indickou a českou. Z předkrmů nás zaujal kozí sýr zapečený v listovém těstě a doplněný marinovaným lilkem a piniovými oříšky, který na jaře a v létě ocení především ženy.
Povedená byla také mušle svatého Jakuba, již šéfkuchař prezentuje s pažitkovou kaší a rajčatovým glazé, a jídlu tak dodává pestrou škálu nejrůznějších chuťových tónů. Naopak pečené tygří krevety nechávají vyniknout jemnému masu, které je zvýrazněné pouze lehce pikantní omáčkou z limetkových listů.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Nově všechny články v audioverzi