Restaurace Na Konci
Foto: Na Konci
Když před lety otevřel šéfkuchař Titus Eliáš se svým kolegou restauraci Na Kopci, mluvilo se o ní jenom v superlativech. Ale s jídlem roste chuť, a tak si oba milovníci kvalitní gastronomie vymysleli nový projekt. A protože stojí doslova na konci Prahy, dostal jméno Na Konci.
Tip

Z nabídky dezertů doporučujeme především snový jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou. Ideální volbou na slehnutí je naopak domácí sorbet se sektem.

Z nabídky

Pečený jelení hřbet s pastinákovým pyré, šípkovou omáčkou a domácím bramborovým knedlíčkem   340 korun

Tygří krevety na červeném kari s jasmínovou rýží    270 korun

Základem úspěchu talentovaného šéfkuchaře je velmi jednoduchá filozofie. Příjemné nápadité prostředí, pozorný personál a především kreativně připravené pokrmy, patřící spíše do fine dining restaurací, které jsou ovšem nabízené za velmi přívětivé ceny.

Samozřejmě je to tak trochu na úkor lokace. Ale protože Češi už se pomalu učí za dobrým jídlem jezdit, není to zas až taková nevýhoda, jak by se na první pohled mohlo zdát.

A že se do Slivence Na Konec zajet vyplatí, to vám rozhodně garantujeme. Poloha restaurace totiž umožňuje nabízet výborný poměr mezi cenou a výkonem, takže se zde hosté skvěle nají za opravdu slušné peníze.

Menu se mění čtyřikrát ročně v návaznosti na nabídku sezonních surovin, a ať už ochutnáte cokoliv, budete spokojeni, neboť menu nemá téměř žádná slabá místa.

Pohádkový tatarák

Pokud restaurace Na Kopci sázela především na prolnutí české a francouzské kuchyně, v její mladší sestřičce je nabídka více mezinárodní a také o fous kreativnější. Z předkrmů můžeme doporučit jak lahodné králičí ragout s liškami, olivami a slaninou, tak kachní duo, kde stojí proti sobě foie gras a rillettes.

Největší kulinární překvapení se ovšem skrývají mezi hlavními jídly. A je jich hned několik. Číslo jedna představuje bezesporu unikátní tatarák s pečenými foie gras. Už Na Kopci připravoval Titus Eliáš vynikající tatarák, který mnoho hostů označilo jako nejlepší ve městě, zde ovšem udělal ještě krok dál, když spojil lahodně namíchané hovězí maso s pečenými jatýrky foie gras, čímž docílil značně rafinované chuťové kombinace.

Je to vzor přitahování protikladů: syrové s pečeným, teplé se studeným, jemné s hrubým. A vychází naprosto dokonale. K tataráku se servírují hranolky a pálivá „zálivka“ Bloody Mary, která je vtipně přiložená v jakési pipetě. A ještě jeden tip: pokud chcete zažít skutečnou labužnickou nirvánu, objednejte si k tomuto jídlu sklenku champagne.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.