Tatarský biftek s černým lanýžem na Angusfarm
Foto: HN – Martin Svozílek
Nahrubo namleté hovězí, vaječný žloutek, sůl, pepř a šalotka. To jsou základní suroviny tatarského bifteku, který Češi považují takřka za národní pokrm. Jak si ho namíchat tak, aby vynikla přirozená chuť masa, poradí Václav Silovský, majitel restaurace Angusfarm ze Soběsuk.

Václav Silovský je přes tataráky mistr. Nejenže má díky otci a jeho stádu masného plemene Aberdeen Angus snadný přístup k prvotřídnímu masu, ale každoročně také pořádá mistrovství republiky v míchání tataráku, takže může chuťové kombinace konzultovat s těmi nejzkušenějšími.

„Výsledná podoba tatarského bifteku záleží na kvalitě masa. My používáme křehké a šťavnaté maso z mladých býčků a jaloviček z vlastního ekologického chovu. Na rozdíl od přípravy steaků by maso nemělo dlouho zrát, přibližně jen 10 dní,“ říká Silovský.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.