Václav Silovský je přes tataráky mistr. Nejenže má díky otci a jeho stádu masného plemene Aberdeen Angus snadný přístup k prvotřídnímu masu, ale každoročně také pořádá mistrovství republiky v míchání tataráku, takže může chuťové kombinace konzultovat s těmi nejzkušenějšími.
„Výsledná podoba tatarského bifteku záleží na kvalitě masa. My používáme křehké a šťavnaté maso z mladých býčků a jaloviček z vlastního ekologického chovu. Na rozdíl od přípravy steaků by maso nemělo dlouho zrát, přibližně jen 10 dní,“ říká Silovský.
Jídlo a pití
Tatarák s černým lanýžem nebo sušenými rajčaty. Připravte ho s majitelem Angusfarm

Tatarský biftek s černým lanýžem na Angusfarm
Foto: HN – Martin Svozílek
Nahrubo namleté hovězí, vaječný žloutek, sůl, pepř a šalotka. To jsou základní suroviny tatarského bifteku, který Češi považují takřka za národní pokrm. Jak si ho namíchat tak, aby vynikla přirozená chuť masa, poradí Václav Silovský, majitel restaurace Angusfarm ze Soběsuk.
HN
Máte již předplatné? Přihlaste se.