Tip

Cenově výhodné obědové Josper Lunch Menu se podává od poledne do půl čtvrté a nabízí řadu zajímavých specialit z ryb a plodů moře připravených na unikátním grilu.

Ukázka z menu

Marocká chobotnice a mušle pečené na másle a na česneku s vínem a tymiánem, baby brambory a špenát       1250 korun

Bretaňský humr pečený na másle a olivovém oleji s chilli česnekem a italským špekem           1250 korun

Loni na podzim proběhla kompletní rekonstrukce podniku. Důvodem bylo nejen zvětšení prostoru, ale především vytvoření plnohodnotné kuchyně, neboť ta ve starém Oysteru víceméně chyběla a na menu měla převahu studená jídla.

Teď je všechno jinak a k neuvěřitelné nabídce ústřic a plodů moře přibyly další delikatesy z dílny talentovaného šéfkuchaře Jiřího Noska, připravené třeba na španělském Josper Grilu, který je jediný v Praze. V podstatě je to moderní trouba na dřevěné uhlí, jež dodává pokrmům autentickou přírodní chuť. A připravuje se na něm nejen oblíbený seafood, ale také ryby a maso.

Nejlepší ústřice světa

Jedním z trumfů Oyster baru je snoubení atmosféry a prostoru noblesního bistra s dokonalým jídlem. Měkké a teplé světlo, zrcadla na stěnách a mramorové barové stolky působí nadčasovým dojmem sofistikované jednoduchosti, v níž ještě více vynikne nabídka luxusních jídel a nápojů, jejichž pestrá kolekce nemá v Praze konkurenci.

Zdenek's Oyster bar je výjimečný především svou kolekcí ústřic, a to dokonce i v evropském měřítku. V současné době je v nabídce 14 druhů prémiových ústřic, které se vozí třikrát týdně z Paříže a jsou přehlídkou toho nejlepšího, co trh nabízí, od černé a bílé perly až po mimořádné ústřice Cabanon. Ústřice jsou navíc perfektně servírované a doprovází je hned několik výtečných omáček.

Opulentní plody moře

Ale pojďme ke klasické nabídce. Za zkoušku stojí mušlová polévka se šafránem a především famózní tuňákové carpaccio s foie gras. To je zřejmě největším hitem mezi předkrmy, svěží maso tuňáka doplňují jak ovocné tóny, tak nasládlé hoblinky nastrouhaného foie gras či unikátní krápníková sůl. Prostě hra pro všechny smysly.

Podívejte se, jak se servírují plody moře v Zdenek’s Oyster baru:

Zdenek´s Oyster Bar 3

 

Ještě více šéfkuchař září při přípravě plodů moře, které servíruje v působivých měděných pekáčích. Ať už si hosté vyberou humra, krevety či chobotnici, čeká je skvěle připravené a lahodné maso s bohatou až opulentní škálou chuťových tónů. Plodům moře podobná rustikální úprava vyloženě sedí a na pečenou marockou chobotnici s mušlemi či humra na česneku s italským špekem hned tak někdo nezapomene.

A ještě jeden drobný klenot, který nesmíte minout. Citrusový sorbet z pomerančů, grepů a citronů, zalitý sklenkou champagne a podávaný v rozpůlené lahvi, je prostě rozkošný.   

180 druhů champagne

S ústřicemi se nejlépe snoubí „bublinky“, v Oyster baru si hosté mohou vybrat z neuvěřitelných 180 druhů champagne, od známých champagne domů až po méně známé značky vyráběné v malých, rodinných vinařstvích.

Zbývá vám ještě 40 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se