A nejde jen o obsluhu. Třeba host označovaný vcelku přiléhavě "odstřelovač" dovede spolehlivě otrávit poklidnou večeři i lidem u několika blízkých stolů. Seznamte se i s dalšími typy hostů, kterým je lépe se vyhnout.

Šetřílek

Kalkulačka v jeho hlavě pracuje neustále na plné obrátky. Není filet z tuňáka poněkud předražený? A nepořídili bychom celé menu v jiné luxusní restauraci o pár stovek levněji? Šetřílek bedlivě sleduje ceny chodů už při výběru. Když je navíc "křížený" se Sheldonem Cooperem, dovede si rychle propočítat, zda cena surovin odpovídá tomu, za kolik se jídlo prodává. Šetřílek občas umí číšníka pořádně zaskočit. "Dáme si skleničku vína pro dva dohromady, jen tak na ochutnání," navrhuje bez okolků.

Ještě pečlivěji pak kalkuluje při placení. Zkusit okrást takového hosta, byť omylem, se opravdu nevyplácí. Všimne si i drobné chybičky na účtu. Snaha uspořit se navíc projevuje také při rozhodování o výši spropitného. Číšník se dočká směšné odměny za servis. Šetřílek tedy zpravidla není host, kterého si personál oblíbí.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se