Tip

Za neomezenou konzumaci všech deseti originálních signature koktejlů Romana Uhlíře v době od 18 do 21 hodin zaplatí hosté pouze 690 korun včetně neomezené konzumace mattonky.

Z nabídky

Koktejl Charisma (kořeněná vodka, melounový likér, brusinkový džus, Agnostura Bitter, chilli, jahoda, bazalka) 170 korun

Jehněčí kebab marinovaný s koriandrem a čili a podávaný s mátovo limetkovým jogurtem 290 korun

Křupavé krevety v limetkové tempuře se salsou z manga a koriandru 290 korun

Sky bar Cloud umístěný společně s otevřenou terasou na střeše hotelu Hilton nabízí hostům jedinečný výhled na Prahu z výšky čtyřiceti metrů. Luxusní interiér vytvořený irským designérem Philipem Rodgersem doplňuje unikátní systém osvětlení, který lze synchronizovat s hudbou.

Největším zážitkem jsou ovšem koktejly, především desítka originálních signature drinků barmanského mistra Romana Uhlíře, který je šéfem baru Cloud 9 od jeho založení v roce 2008.

Jak se pije Charisma

Za dlouhým barem se připravují skutečné skvosty, navíc samotné míchání koktejlů má své neodolatelné kouzlo. Největší místní perlou je koktejl nazvaný Charisma, který Roman Uhlíř ladil dlouhých deset let a dnes je nejoblíbenějším originálním koktejlem podniku (za pět let se ho prodalo téměř patnáct tisíc drinků Charisma).

Důvod úspěchu je jednoduchý. Koktejl s přesným rituálem konzumace totiž nabízí tajemnou hru chutí a vůní, které vyvolávají nejrůznější asociace. Jeho základem je vodka Absolut peppar a brusinkový džus, to však doplňuje čerstvá jahoda a chilli paprička, které povyšují konzumaci koktejlu na nezapomenutelný zážitek.

Ale i další signature koktejly jsou dokonalé, například „ostružinová galaxie“ s ginem a zázvorovou příchutí či západ slunce o deváté s čerstvým mangovým pyré (řada koktejlů se připravuje také v nealkoholické verzi). Ženy pak jistě ocení koktejl Pink Chevrolet, který se připravuje z champagne a čerstvých jahod a je překvapivě velmi svěží a lahodný.

A ještě jeden tip, tentokrát spíše zdravotní. Roman Uhlíř hostům doporučuje, aby koktejly hojně zapíjeli minerální vodou. Protože alkohol dehydratuje, budou mít v těle dostatek tekutin a minerálních látek a nebude je druhý den bolet hlava (ostatně i barman při přípravě koktejlů nepoužívá kohoutkovou vodu, ale minerální, především mattonku či perrier). Platí jednoduché pravidlo – co koktejl, to sklenička vody. Koktejly se totiž nemají pít na žízeň, ale na chuť.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se