Nejlepším sommeliérem České republiky se stal Jakub Přibyl (uprostřed) z pražské restaurace Kalina.
Foto: HN – Jiří Koťátko
31. 10. 2013 11:22
Sdílet
O to, kdo z Čechů umí nejlépe zacházet s vínem, se utkali profesionálové v soutěži Trophée Bohemia Sekt 2013. V tradičním klání prošli sommeliéři několika disciplínami, na závěr předvedli umění známým osobnostem ve virtuální restauraci.
Profesionální znalci vína se ve čtvrtek sešli v pražském hotelu Andel’s, aby poměřili své schopnosti na mistrovství České republiky sommeliérů.
Vítězem se stal Jakub Přibyl z pražské restaurace Kalina, na druhém místě skončil František Koudela (odborné učiliště Znojmo) a na třetím David Král (Bohemia Sekt).
Na akci s názvem Trophée Bohemia Sekt 2013 proběhl také seminář pro veřejnost. Vystoupil na něm například viceprezident Asociace sommeliérů Ivo Dvořák a hovořilo se i o kombinaci sezonních potravin s českými a moravskými víny.
HN
Ještě na vás čeká
90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.
Zadejte prosím platný e-mail.Tento e-mail je již použit. Zadejte jiný nebo se přihlaste
Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.
Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.
Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.
Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:
Platba kartou
Rychlá online platba
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.