Jablka jsou oblíbenou surovinou šéfkuchaře Radka Davida z restaurací La Veranda v Praze a z Babiččiny zahrady v Průhonicích.

"Jablko má neutrální chuť a dá se použít do všeho. Kombinací je spousta, když víte jak s tím naložit, z jablek se dá udělat i příloha k rybě. Když to bude kyselejší, můžeme je podávat nakrájené na kostky a podušené s fenyklem," říká kuchařský mistr.

David ale nepohrdne ani slupkami jablek. "Slupky používám moc rád když dělám omáčky, dávám je do toho svařovat, stačí třeba když dělám něco z jablek - karamelizovaná jablka, pošírovaná jablka, pyré z jablek. Vždycky pod slupkou se ukrývá nejvíc vitamínů," dodává.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se