Restaurace Hanil je vlastně průkopníkem korejského byznysu v Česku. Dávno předtím, než v Nošovicích vyrostla automobilka Hyundai nebo než se plzeňská Škoda Power stala součástí skupiny Doosan, vznikla na pražských Vinohradech restaurace, jež českou veřejnost začala seznamovat s korejským jídlem a potažmo i kulturou.

"Restaurace začala fungovat 10. června 2001," vzpomíná paní Chung Jong Ok, která s manželem Kim Hong Jinem od tohoto data hospodu s přibližně 80 místy k sezení vlastní a provozuje. V nabídce jsou korejská i japonská jídla, základem je vysoká kvalita, kterou potvrzuje například i zařazení restaurace v Maurerově výběru Grand Restaurant. Podle zástupců korejské komunity v Česku je Hanil tou nejlepší, nejznámější a současně i nejdražší korejskou restaurací v republice.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se