Chung Jong OK před 12 lety otevřela v Praze první korejskou restauraci, úspěšná je dodnes. Bez českých zaměstnanců bych to nedokázala, říká.
Foto: HN – Jan Rasch
Když paní Chung Jong Ok přišla do Prahy, nevěděla o této zemi skoro nic. Otevřela první korejskou restauraci v Praze, jídelníček pro ni vymýšlela za pomoci zkušeností z Vídně. Tradiční korejská kuchyně je totiž podle ní pro Evropana příliš pálivé sousto. I když už dnes prý Češi snesou mnohem více než dřív.

Restaurace Hanil je vlastně průkopníkem korejského byznysu v Česku. Dávno předtím, než v Nošovicích vyrostla automobilka Hyundai nebo než se plzeňská Škoda Power stala součástí skupiny Doosan, vznikla na pražských Vinohradech restaurace, jež českou veřejnost začala seznamovat s korejským jídlem a potažmo i kulturou.

"Restaurace začala fungovat 10. června 2001," vzpomíná paní Chung Jong Ok, která s manželem Kim Hong Jinem od tohoto data hospodu s přibližně 80 místy k sezení vlastní a provozuje. V nabídce jsou korejská i japonská jídla, základem je vysoká kvalita, kterou potvrzuje například i zařazení restaurace v Maurerově výběru Grand Restaurant. Podle zástupců korejské komunity v Česku je Hanil tou nejlepší, nejznámější a současně i nejdražší korejskou restaurací v republice.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.