Testovat burčák je ošemetná věc. Je to živý organismus, u kterého platí, že co bylo včera není dnes. Proto jsme nakoupili jednotlivé vzorky těsně před tím, než jsme je postavili před laickou porotu ve slepém testu. A aby burčáku neublížila ani cesta, nakoupili jsme je v blízkém okolí redakce, kde se test konal.

Nechali jsme otestovat osm vzorků deseti pečlivě vybraným členům redakce Hospodářských novin a IHNED.cz. Vzorky ochutnali, aniž by věděli, kde byl který koupen a z jaké odrůdy či vinařství pochází. Přidali k nim slovní hodnocení a přiřadili pořadí. Výsledky redakčního týmu jsme porovnali s názorem vinařského blogera Jana Čeřovského.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se