Soud v Hasseltu vyrostl v industriálním prostředí
Foto: jmayerh.de
Belgické město Hasselt má po šesti letech realizace nový soud. Koncept odkazuje na středověké zvyklosti, vzhled na současné trendy. Inspirací pro novou budovu byl tvar stromu, fasáda v detailu pak připomíná buněčnou strukturu.

Vybudovat nový soud v belgickém městě Hasselt trvalo celkem šest let. Skelet se současnou fasádou na místě stál už v roce 2011, až potom proběhla soutěž o zpracování interiéru.

Konkurz vyhrála dokonce tři studia: J. Mayer H. Architects, a2o architecten, Lens°Ass architecten. 

Víceúčelový veřejný prostor

To, že na interiéru pracovaly tři týmy, není nic, nad čím by se měl člověk pozastavit. Budova totiž spojuje několik různých celků, které vyžadovaly rozdílný přístup.

HN

Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.