Mešita Putra z roku 1999 v malajsijském městě Putrajaya pojme 15 tisíc věřících.
Foto: Flickr / Abdulraheem
V posledních letech se mezi českými turisty zvyšuje obliba Srí Lanky, Malajsie, Filipín nebo Kambodži, říká Hynek Špinar, marketingový ředitel CK Eso Travel. Poradíme vám, která místa nevynechat a co dělat v Malajsii. Kam se jet podívat v Jižní Africe, Indii nebo Austrálii, se pak dočtete v IN magazínu Hospodářských novin ve středu 11. září.

V Česku neprávem opomíjená malajská kuchyně je skvělá a podobně bohatá jako etnické složení země. Odrážejí se v ní vlivy čínské, indické i indonéské kuchyně, u některých jídel budete jen těžko zjišťovat, zda pocházejí odtud, nebo ze sousedních zemí.

Americký server CNN tvrdí, že kouzlo zdejší kuchyně nepoznáte, dokud neochutnáte apam balik – jakousi variantu sladké palačinky plněné cukrem, oříšky a kukuřicí. Dalším z kultovních jídel je nasi lemak – rýže vařená v kokosovém mléce. K tomu si přidejte spousty ryb a mořských plodů, druhy ovoce, o kterých jste ještě ani neslyšeli, grilovaná masa a pořádně pálivé omáčky. Pravý gurmánský ráj.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.