koktejl Walu Forever Young
Foto: archiv HN
Co je v nejlepším nealkoholickém nápoji na světě? Čerstvá šťáva z rebarbory, z červené papriky, mattonka a sirupy. Z těchto ingrediencí umíchal šéfbarman pražského baru Oblaca Achim Šipl zářivě červený nápoj, který zvítězil na letošním Mistrovství světa v míchání nealko drinků Mattoni Grand Drink.

Komisaři soutěže vybrali drink zvaný Walu Forever Young mezi dalšími osmačtyřiceti nealkoholickými drinky. „Dal jsem mu název Walu podle mojí babičky. Pocházím ze sudetoněmecké rodiny, moje babička se jmenovala Waltraud. Děda jí říkal Walu.“ Ta prý také Achima Šipla naučila pěstovat právě rebarboru.

Na naši nedůvěru, zda není nealkoholický koktejl jen výstřelek, odpovídá Achim Šipl rezolutně: „Alkohol je na ústupu. Dnes lidé stokrát více pijí nealko než alko, více cestují, více pracují, nechtějí se opíjet a nealko přímo vyhledávají. Barman se musí umět postarat o pitný režim celého dne. Já páruju i nealkoholické koktejly k jídlu.“ Je také zajímavé, že jedno z pravidel soutěže omezuje množství kalorií v drinku na 25 kilokalorií. 

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.