Až 15 procent českých domácností peče alespoň jednou za měsíc svůj vlastní chleba. Kváskový mezi nimi patří do nejvyšší ligy.
Foto: Archiv časopisu Belmondo
Vypěstovat Kamila trvalo Kateřině několik týdnů. Po řadě nezdarů najednou nakysle voněl ze sklenice. Její vlastní kvásek. Teď ho nabízí dalším nadšencům na on-line kváskové mapě. Lidí, kteří nechtějí být závislí na nabídce obchodů a pečou si svůj vlastní chleba, stále přibývá.

Kamilovi není ani rok, přesto má už přes deset synů a kdoví kolik vnuků a pravnuků. Většinou spí v lednici, ale jednou týdně je vzkříšen k životu a po nějaké době strávené v troubě voní po celém bytě.

Kamil se živí výhradně moukou a nejraději má celozrnnou, jak píše nadšenkyně domácího pečení Kateřina na on-line kváskové mapě. Svůj kvásek už přes ni nabízí více než šest set lidí. Často ho mají i pojmenovaný, třeba právě jako Kamil.

„Po určité praxi s pečením z kvasnic jsem se rozhodla poskočit do vyšší ligy a zkusit chleba z kvásku,“ říká Kateřina. Proč? Nechce být závislá na nabídce v místních obchodech.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.