I vytížení podnikatelé a manažeři s rádi uvaří. Ale kde na to najít čas?
Foto: Archiv
I manažeři mají rádi vaření, ale kde na něj v pracovním týdnu najít čas? A jak se v přípravě jídla rychle a efektivně zdokonalit? Poradí nová kniha.

Efektivní kurz vaření pro manažery

Komu se líbila kniha Tima Ferrisse Čtyřhodinový pracovní týden a chce se naučit vařit, sáhne jistě po Čtyřhodinovém kuchaři. Autorovou mantrou je osekání problémů na nejnutnější součásti a minimalizace vlastní práce. Proto zahraniční recenze hodnotí novou knihu jako spojení filmového agenta Jasona Bourna a Julie Childové, slavné americké kuchařky. Kniha není pouze o vaření, ale také o učení, jak se vařit naučit. Ferriss vaří jako dospělý hrající si s kostkami lega - racionálně a efektivně. Což je sympatické v případě vysvětlení základních chemických reakcí, ale u samotného vaření to může gurmánům přijít už trochu příliš.

Název: The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro
Kde koupit: amazon.com

 

Tip pro gurmány: Kniha Recepty plné hudby

byla oceněna v prestižní soutěži Gourmand World Cookbook Awards. Každé jídlo je připraveno s ohledem na potřeby a možnosti mladých lidí a je doprovázeno songem, který správně doladí atmosféru při vaření i následné konzumaci. Múzou mladého kuchaře je Jamie Oliver, ale Martin Škoda nevaří jen pro mladé, jeho pokrmy nadchnou všechny generace.

Název: Škoda nevařit
Kde koupit: Smart Press

 

Generace závislá na cukru a soli

Nejen příznivce spikleneckých teorií upoutá kniha bývalého reportéra deníku The New York Times Michaela Mosse. Novinář odhaluje, jak nadnárodní firmy vytvářejí závislost spotřebitelů na cukru, soli a tuku. Své vývody má investigativně podložené. V knize ukazuje, jak se do současné situace potravinářské kolosy dostaly a jak vznikají nové "zdravé" výrobky: ubere se jedna ingredience, jiné dvě se naopak přidají a výsledek se pak prodává s označením "0 % tuku", nebo s "nízkým obsahem soli", jak mu mimo záznam potvrdili někteří šéfové firem. Pozitivem knihy je, že konzumenty nestaví do pozice pasivních obětí, protože zároveň nabízí návod, jak se bránit.

Název: Salt Sugar Fat: How The Food Giants Hooked Us
Kde koupit: amazon.com

 

 


 

Týdeník Ekonom č.11/2013Tipy na další knihy pro podnikatele a manažery najdete v novém čísle týdeníku Ekonom, které vyšlo ve čtvrtek 14. března.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HN

Ještě na vás čeká 0 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.