Středa: těstoviny s pestem, tofu, pečenou zeleninou a plísňovým sýrem
Foto: Martina Babišová
Martina Babišová studuje v Helsinkách druhým rokem grafický design. Baví ji tam žít, studovat i pracovat. Snaží se všímat si věcí, které by mohly inspirovat lidi v Česku. Právě o nich píše své sloupky na IHNED.cz.

Říká se, že bychom měli každý den udělat alespoň jeden dobrý skutek. Plnit tuto povinnost během pracovního týdne tady nepředstavuje žádnou obtíž. Stačí každý den zajít na oběd do školní jídelny.

Jídlo zde připravují z čerstvých surovin, které nakupují od místních zemědělců. Vše, co strčíte do pusy, je zdravé a ekologické. Dvě mouchy jednou ranou. Vitamíny pro tělo a příjemný pocit z vykonaného dobrého skutku pro duši. Tím, že sníte tento dobrý oběd, podpoříte lidi, kteří ekologicky pěstují zeleninu. Možná je lepší dávat vaše peníze jim než těm, kteří vám do jídla rádi přidávají všelijaké chemikálie.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.