Co se týče potravy, jsou Thajci opravdu dobrodruzi. Hmyz k jejich gastronomii patří běžně. Například pečení kořenění cvrčci a smažené larvy jsou na denním pořádku. Největší oblibě a renomé opravdové pochoutky se ale u místních těší jako ryba chutnající mohutnatka indická, které se tu říká mang daa.

Mohutnatky, která může dorůst až do délky deseti centimetrů, si obzvláště považují ve venkovské oblasti Ispan na severovýchodě Thajska. Nejlepší exempláře žijí v rýžových polích a obyvatelé se je v noci snaží přilákat pomocí světel a vibrací. Je po ní taková poptávka, že ji pěstují i v umělých chovech.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se